Naar buiten!

Met de beentjes op de bank

Overbelasting; wat doe jíj eraan?

Overbelasting; wat doe jíj eraan? Ik wil even iets opbiechten: ik verzand wel eens in het werk en dan kom ik niet uit met de dingen die ik af wil hebben en daar baal ik dan verschrikkelijk van.

Lees Verder...

Miensskipssin dorpstuin Hurdegaryp

Mienskipssin op de Dorpstuin

Als je Dorpstuin Hurdegaryp op wandelt, kom je tijdelijk in een andere wereld. De veel gehoorde opmerking ‘het lijkt wel een paradijs’, is beeldend voor de tuin.

Lees Verder...

Foto van varken bij blog Janna vd Meer

Portret van een varken: Ze hield van zoet en hartig, oude appeltaart en pizza

De meest geslaagde beelden van mijn fotoproject blijken dierenportretten te zijn. Portretten van ons vee om precies te zijn.

Lees Verder...

Vakantie in Friesland

Vakantie vieren in Friesland, hoe lekker is dat?

We zijn terug van vakantie in Friesland en wat is onze provincie mooi! Vroeger zou ik het niet hip en enerverend genoeg hebben gevonden, maar wat hebben we in Fryslân veel te kiezen in de zomer! Als je vakantie houdt in je eigen omgeving, vallen je toch vaak andere dingen op.

Lees Verder...

Strand Vlieland

De magie van Vlieland

Voor de meeste mensen in het Noorden zit de zomervakantie er weer op. Ook voor mij. Mijn gedachten gaan terug naar begin juli, een zaterdagochtend op de eerste veerboot naar Vlieland.

Lees Verder...

Wil je weten hoe ze op een Friese dorpstuin Japanse Bokashi maken?

Het is verleidelijk om in je tuin meteen te beginnen met het planten van struiken, bomen of het inzaaien van bloemen of groenten. Snel een prachtig resultaat. Soms is je vreugde dan van korte duur. In je tuin is de kwaliteit van je bodem namelijk essentieel. Logisch, want daar moet al dat moois op gaan groeien.

Lees Verder...

Campergirls on tour

Laatst gingen we niet op stap met onze boot in Friesland, maar op avontuur de grens over naar West-Friesland met een Westfalia uit 1988.

Lees Verder...

Wie kan er beter voor hen zorgen dan de eigen moeder?

Wie kan er beter voor hen zorgen dan de eigen moeder?

Op de foto hiernaast zie je een kalf in doodsangst. Het is net geboren en moet voor het eerst gaan ademen. Aan de ogen zie je dat het denkt te gaan stikken. Maar dat is niet zo. Het gaat juist leven!

Lees Verder...

Optimaal nagenieten van Oerol, hoe doe je dat?

Nog maar dik een week geleden zat ik op Oerol. Vooraf neem ik me altijd voor om na dit soort leuke uitstapje na te genieten en het relaxte gevoel vooral ook vast te houden. Maar: voor je het weet zit je weer volop in de dagelijkse dingen en lijkt het vooral erg lang geleden. Herkenbaar?

Lees Verder...

Wow, wat is zelf geoogste groente heerlijk!

Sinds een paar maanden ben ik lid van Zelfoogsttuin Ús Hôf in Sibrandabuorren. De naam zegt het al; het is een tuin waar je zelf je groenten kunt oogsten. Kraakvers, duurzaam en dus verantwoord. Wat wil je nog meer?

Lees Verder...