Linda

Maak kennis met Linda...

Al mijn hele leven woon ik in Friesland. In 1974 ben ik geboren in Joure en daar woon ik nog steeds. Inmiddels ben ik getrouwd en moeder van twee tienerjongens. Ik ben dol op de rust en ruimte die je hier overal kunt vinden. Mijn favoriete plekjes zijn daar waar het zonnetje schijnt en ik alleen kabbelend water en de vogels hoor.

 

Barbecueën met vrienden, ergens bij een meertje

Fries geluk zit voor mij in vele dingen. Dankbaar zijn voor wat er is. Het zonnetje dat door het dakraam schijnt, een lekkere kop thee, bladeren in een magazine of gewoon even niets doen. En natuurlijk de weekenden met ons gezin op de boot. Gezellig kletsen, zeilen en barbecueën met vrienden, ergens bij een meertje. Dan heb je verder niets nodig toch?

Als zelfstandig marketingcommunicatieadviseur bij Dazlin, creëer ik graag nieuwe dingen. Het schrijven van een tekst of het uitwerken van een marketingactie. Daar word ik blij van.

Met eten koken ben je ook creatief bezig. Je denkt na over waar je zin in hebt, of het voedzaam is en hoe je het gaat maken. De laatste tijd stel ik mezelf ook steeds vaker de vraag: belasten we het milieu hiermee niet te veel? Dus, misschien wat minder vlees en juist wat meer groentes van het seizoen.

 

Gezond en lekker

Verder let ik erop dat ik niet teveel suiker en juist wel gezonde vetten en vitamines binnenkrijg. Soms is dat echt een uitdaging; want wat is nu wel en niet gezond? Daarom luister ik geduldig naar mijn interne raadgevers: wat valt letterlijk wel en niet goed? Maar de boog hoeft niet altijd gespannen te zijn, dus grijp ik zo nu en dan gewoon naar een zak chips.

In dit blog probeer ik je te inspireren met voedzame maaltijden en tussendoortjes. Die uiteraard ook gewoon lekker smaken.

 

Lekker ite!

Lees hier de verhalen van Linda...


tijdelijk vasten

Een foodblog over niet-eten?

Lees Verder...

Meestal schrijf ik een recept voor dit foodblog. Dit keer heb ik wat anders voor je. Ik wil je namelijk graag wat vertellen over niet eten, vasten dus.

Nasi goreng

Nasi met veel ‘verstop’groenten

Lees Verder...

Kan je nasi goreng maken zonder zakje? Die de dagelijkse aanbevolen 200 gram groente per persoon bevat? En ook nog vriendelijk is voor je portemonnee? Ja dat kan!

notenbrood

Notenbrood, heel voedzaam en zonder gluten!

Lees Verder...

Een opgeblazen gevoel. Misselijkheid. Moeilijke stoelgang. Winderigheid. Klinkt niet echt fijn toch? Veel mensen hebben er last van. Hoe komt dat toch? Vaak is er een link naar je voedingspatroon.

Bananencake voor de hele week!

Lees Verder...

Tussendoortjes. Zoet en lekker, maar niet zo goed voor de lijn. Toch kan ik het soms niet laten… Jij ook niet?

Captain’s dinner

Lees Verder...

Lekker makkelijk en snel op tafel: het klassieke captain’s dinner met een Mexicaanse twist.

Weekendsoep met pastinaak en broccoli

Lees Verder...

In het weekend staat er bij mij thuis vaak soep op het menu. Lekker praktisch!

Hippe Hutspot!

Lees Verder...

Ben je toe aan een moderne variant op de klassieke Hollandse hutspot?