Martine

Maak kennis met Martine...

Ik ben Martine Vellema, in 1972 geboren te Leeuwarden. Een energieke, creatieve geest van 46 lentes jong. Al geruime tijd woon ik in een landelijke omgeving tussen Scharsterbrug en Sint Nicolaasga, samen met mijn dochter, een enthousiaste middelbare scholier.

Ik ben iemand die altijd overal sfeer in wil brengen. In mijn huis, mijn tuin en in verhalen. De liefde die ik heb voor de plek waar ik woon is er ook voor Friesland. Ieder voorjaar weer de zeilboot te water laten om op avontuur te gaan, daar gaat mijn hart sneller van kloppen.

Al jong ging ik naar een zeilkamp, waar deze passie voor water is ontstaan. En, hoe bijzonder, ook mijn oma uit Canada voer toen zij jong was, in eenzelfde Bruynzeel Valk over het Sneekermeer.

Hoofd in de wolken
Ik ben werkzaam bij het Noordelijk Ballonvaartcentrum en houd me bezig met de marketing en communicatie. Door mijn werk bezorg ik klanten, letterlijk een avond met hun hoofd in de wolken. Wat is er mooier dan dat?

Het allerleukst vind ik om met verhalen over te brengen wat we doen. Deze tak moet ik uitbreiden, voelen mijn Friese roots. Daarom wil ik graag andere bedrijven ook helpen met verassende content. Ik ben enthousiast inzetbaar en beschikbaar.

Het water op
Het Friese, frisse eerste groen, in je eigen tuin en daarbuiten. Landerijen en schilderachtige dorpjes verkennen als je op de fiets springt of het water opgaat, het liefst met de wind in de zeilen. Ga er op uit, al is het maar een paar uurtjes na werktijd. En neem een salade of soep van blogster Linda mee. Het vrije gevoel van op het water zijn, even een paar slagen maken met de zeilboot, dat is wat mij weer nieuwe energie geeft.

Friesland is uniek, authentiek en ongerept. Het is mooi de schoonheid en het bijzondere van deze provincie, te vertalen door middel van een eigen verhaal en daarmee anderen te inspireren. Dat is waarmee ik wil bijdragen aan een stukje geluk van mijn (Friese) medemens.

In mijn blog kan je mijn avonturen volgen, zwervend door Friesland met mijn Bruynzeel Valk uit 1955. Alleen of samen met mijn dochter Floor.

Lees hier de verhalen van Martine..


Strand Vlieland

De magie van Vlieland

Lees Verder...

Voor de meeste mensen in het Noorden zit de zomervakantie er weer op. Ook voor mij. Mijn gedachten gaan terug naar begin juli, een zaterdagochtend op de eerste veerboot naar Vlieland.

Campergirls on tour

Lees Verder...

Laatst gingen we niet op stap met onze boot in Friesland, maar op avontuur de grens over naar West-Friesland met een Westfalia uit 1988.

Voor ultiem genieten hoef je niet ver te reizen

Lees Verder...

Voor ultiem genieten hoef je niet ver te reizen. De uitgestrekte meren, de Elfstedentocht, Suikerbrood, Fierljeppen… Veel mensen hebben een binding met ons Friese land. Dat Friesland een groot aantal prachtige pittoreske dorpen heeft is iets minder bekend.

Niets mooier dan al zwervend Friesland te verkennen

Lees Verder...

Op slag verliefd werden we, jaren geleden alweer, op een Bruynzeel Valk uit 1955. Een open zeilboot van zeven meter lang, helemaal van hout. Een antiekje binnen de Valkenklasse. Ze wil graag weer een nieuw lakje en frisse zeilen, dus de komende weken knappen we haar op. En dan … gaan we op…