Volg de trends...

Met de beentjes op de bank

Overbelasting; wat doe jíj eraan?

Overbelasting; wat doe jíj eraan? Ik wil even iets opbiechten: ik verzand wel eens in het werk en dan kom ik niet uit met de dingen die ik af wil hebben en daar baal ik dan verschrikkelijk van.

Lees Verder...

Friesland kampioen vrijwilligerswerk

Friesland kampioen vrijwilligerswerk, maar grens in zicht

Afgelopen zomer hebben we weer kunnen genieten van vele evenementen in Friesland. Het viel mij op dat bij al deze evenementen de inzet van vrijwilligers cruciaal is. Friesland is kampioen vrijwilligerswerk, maar ook hier is het steeds lastiger om vrijwilligers te vinden.

Lees Verder...

Pop-up ruilcafé

Gastblog Jocyta Agricola over ruilen in Friesland

Ruilen is niet meer weg te denken uit Nederland én Friesland. Al sinds 2012 organiseer ik met een groep vrouwen uit Heerenveen e.o. ruilevenementen in Friesland.

Lees Verder...

Elektrisch fietsen op Terschelling

De elektrische fiets als game changer

“Hoe sterk is de eenzame fietser die krom gebogen over zijn stuur tegen de wind, zichzelf een weg baant”. Ik moest aan dit lied van Boudewijn de Groot denken toen ik onlangs op Terschelling was. Ik maar ploeteren om tegen een duin op te fietsen, terwijl ik links en rechts werd ingehaald. Vaak door mensen die duidelijk ouder waren dan ik.

Lees Verder...

Vakantie in Friesland

Vakantie vieren in Friesland, hoe lekker is dat?

We zijn terug van vakantie in Friesland en wat is onze provincie mooi! Vroeger zou ik het niet hip en enerverend genoeg hebben gevonden, maar wat hebben we in Fryslân veel te kiezen in de zomer! Als je vakantie houdt in je eigen omgeving, vallen je toch vaak andere dingen op.

Lees Verder...

Warmte uit het Heegermeer, ja dat kan!

Warmte uit het Heegermeer, ja dat kan! De komende vijf jaar gaan we hier in Fryslân nog veel van horen.

Lees Verder...

Bloemen in Friesland

Hoe hou jij regie over je eigen (te?) drukke leven?

Hoe hou jij regie over je eigen (te?) drukke leven? Deze vraag werd mij pas geleden gesteld door een goede vriendin. Tja ….. soms heb je het gewoon te druk, ook in Friesland.

Lees Verder...

Gelukkig geen spookdorpen in Friesland

Op tv zag ik een realityprogramma over het Spaanse dorp Polopos. Zoals in veel Spaanse dorpen is het inwoneraantal er de afgelopen tijd drastisch afgenomen. Moeten we in Friesland ook bang zijn voor Spaanse toestanden, met verlaten dorpen en achterblijvende ouderen?

Lees Verder...

Naar Brussel om te ervaren hoe bijzonder Fryslân is

Niet vaak ben ik in Brussel te vinden, ook al is energie en klimaat nogal een Europese zaak! Laatst kwam het er toch van, want ik was gevraagd naar Brussel te komen om te vertellen over de Elfwegentocht.

Lees Verder...

Waarvoor kom jij uit je bed?

Nee, deze blog bevat geen tips om makkelijker of vlugger op te staan, want je volgens mij ben een ochtendmens of niet. Deze blog gaat over de reden waarom je iedere dag opstaat, oftewel jouw persoonlijke passie waar je alles voor doet en helemaal voor gaat!

Lees Verder...