We jutten tassen vol hout en plastic

In de eerste maanden van het jaar is het een stuk rustiger op het eiland en daardoor een goed moment om eens stil te staan bij waar we nu zijn en waar we naar toe willen.

Mijn vriend Wannes en ik, zijn nu drie jaar bezig met ons eigen bedrijf KunstFaam en we merken dat dit tot nu toe een heel organisch proces is geweest. Er zijn plannen uitgevoerd, en er zijn plannen vervaagd of veranderd in wat er op dat moment op ons pad kwam. Soms is dit goed, maar soms leidt het af van waar je eigenlijk naar toe wilde.

De basis
Lange strandwandelingen en struinen door het bos, helpen om de basis weer te voelen en terug te vinden. Eén van de belangrijkste redenen waarom we KunstFaam zijn begonnen is dat wij van maken houden; het creëren en bedenken van nieuwe dingen. Toch is dit door de tijd heen op een tweede plek terecht gekomen. Het grappige aan dit soort processen is dat het zo langzaam gaat, dat je het niet door hebt. Op een gegeven moment kom je op een punt dat je er een minder leuk mens van wordt. Het enige wat dat dan nog kan veranderen is duidelijke keuzes maken. Een proces wat waarschijnlijk velen van ons overkomt en meer dan één keer!

Heldere keuze
Ik kies er nu voor om me terug te trekken in de werkplaats en bezig te zijn met maken, wat dat ook mag brengen. En ik merk meteen dat zo’n heldere keuze ervoor zorgt dat ik weer beter in mijn vel zit, maar ook dat het werk weer uit mijn handen vloeit. Het open atelier staat vol nieuwe werken en dat maakt mij een blij mens! We jutten tassen vol hout en plastic van het strand en kleien ons suf! Heerlijk! Dat was het plan en dat is hoe ik mijn tijd het liefst besteed.

Klasiena Soepboer

Kunstenares Klasiena woont met haar vriend Wannes op Schiermonnikoog. Samen hebben ze daar Open Atelier KunstFaam. Ze geeft je een kijkje in het eilandleven en haar werk.
Door iets moois te maken van het hout en plastic dat ze jut, wil ze je op een positieve manier bewust maken van het belang van een schone zee.